Hozzávalók:
  • 50 dkg gyalult tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • olaj
  • citromlé vagy ecet
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • cukor
  • 50 dkg gyalult tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • olaj
  • citromlé vagy ecet
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • cukor

Tejfölös-kapros tökfőzelék

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Apróra vágom a hagymát és a kaprot. A gyalult tököt megmosom, és kinyomkodom a levét.

A kapor 2/3-át megdinsztelem a hagymával kis olajon. Beleteszek 1 kanál sót, kis cukrot és ecetet.

Hozzáadom a kinyomkodott tököt, és pár percig dinsztelem.
Beleöntök 3 pohár vizet vagy tejet, és jól elkeverem.

Ráteszem a fedőt, és 15 percig főzöm. Közben néha megkeveerm, hogy ne égjen oda. A maradék kaprot hozzáadom.

Végül elkeverem a tejfölt, a tejet és a lisztet, behabarom vele a főzeléket.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti