Tejfölös-kapros saláta virslis bucival

Tejfölös-kapros saláta virslis bucival

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája

A lekenéshez:

  • zsír

A töltelékhez:

  • virsli

A tálaláshoz:

  • kapor
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • saláta

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom. 2 részre vágom. Egyenként vékonyra kisodrom, lekenm olvasztott zsírral, majd feltekerem, mint a bejglit. Fóliába csomagolom, hűtőbe teszem 1-2 óráig.

A tésztát kisodrom, téglalap alakúra vágom, mindegyikre fél virslit teszek, majd feltekerem. A tetejét 3 helyen bevágom úgy, hogy a virslit is egy kicsit bevágomt. Felvert tojással lekenem és megsütöm.

A kapros salátához a salátát megmosom, 2-3 cm-es darabokra vágom. A többi hozzávalót összekeverem, a salátára öntöm, és a virslis bucikkal tálalom.

Neked ajánljuk