Tejfölös-húsos rakott tészta

Tejfölös-húsos rakott tészta
Elkészítési idő
4,0 20 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg fodros nagykocka tészta
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • 15 dkg vegyes színes paprika
  • 15 dkg főtt brokkoli
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg fodros nagykocka tészta
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • 15 dkg vegyes színes paprika
  • 15 dkg főtt brokkoli
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra vágott paprikákat, petrezselymet és 15 percen át pároljuk. Amikor puha, levesszük, és félretesszük hűlni.
Kikeverjük a tojást a tejföllel, vajjal, majd összekeverjük a tésztával és a gombás, paprikás hússal, valamint a főtt összevágott brokkolival. Ha kell, utánfűszerezzük, és belekeverünk kevés őrölt szerecsendiót. Hőálló tálba tesszük, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, amíg szépen meg nem pirul.

Amikor elkészült, kivesszük, felszeleteljük és tálaljuk. A tetejére tehetünk még külön tejfölt.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti