Tejfölös hús magyarosan

Tejfölös hús magyarosan

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db sertésszelet
  • 20 dkg szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 dl olaj
  • 3,5 ek. liszt
  • 1 kk. pirospaprika

Elkészítés:

A hússzeleteket sózom, borosom és 3 ek liszttel hintem. Majd hevített zsiradékban aranybarnára sütöm és kiveszem.

Összevágom a hagymát, paradicsomot, paprikát.

A visszamaradt zsiradékon kisütöm a darabolt szalonnát, utána rajta dinsztelem a hagymát, a felszelt gombát lepirítom benne és utána mehet rá a paradicsom, paprika.

Pirospaprikával hintem és még 10 percre visszarakom a hússzeleteket, kis lángon készre sütve, szükség szerint vizet pótolva.

A habaráshoz 1 kk. lisztet keverek tejfölben és ezzel sűrítem a szaftot. Sok szafttal és galuskával tálalható is.

Hasonló receptek