Tejfölös-gombás pulyka

Tejfölös-gombás pulyka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg felaprított pulykahús
  • 25 dkg szeletelt gomba
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 babérlevél
  • 1 ek. liszt
  • 4 dl tejföl
  • pirospaprika
  • 1 ek. mustár
  • oregano
  • bors
  • 1 tk. citromlé

Elkészítés:

A hagymát felaprítom, megdinsztelem, beleteszem a babérlevelet, a paradicsompürét, és kis vizet. Sóval, oreganóval, pirospaprikával, borssal ízesítem. Hozzáadom a gombát, majd a húst. Mindig kis víz hozzáadásával sütöm, mert a gomba levet enged. Ha ez kész, a tejfölt elkeverem a mustárral és 1 kanál liszttel, a ragu levéből teszek hozzá, összekeverem, és a húsos gombára szűröm.

Összeforralom, a citromlevet rácsepegtetem.

Neked ajánljuk