Tejfölös gombapaprikás

Tejfölös gombapaprikás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl só
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 1 teáskanál Erős Pista (el is hagyható)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl só
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra, a bacont és a gombát ízlés szerinti méretűre vágjuk. (Én a bacont apró kockákra vágtam, a gombát vékonyan felszeleteltem.) Egy edénybe öntjük az olajat, hozzáadjuk a bacont és elkezdjük sütni. Amikor már kezd világos színt kapni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, majd alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és a pirospaprikával. Közben többször megkeverjük, amíg a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen. (Nem kell alá külön vizet önteni, mert a gomba párolódás közben elég sok vizet enged!)

Az edény tetejét félig fedjük le, majd addig pároljuk, amíg a gomba félpuhára párolódik. Ekkor hozzákeverjük a tejfölt, majd addig pároljuk, amíg a szaftja besűrűsödik, és a gomba készre párolódik.

Ameddig a gomba fő, elkészítjük hozzá ízlés szerint a köretet. (Én galuskát főztem, de illik hozzá a rizs, a tészta, vagy éppen a tarhonya is.)

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!