Tejfölös csodabogár muffin

Tejfölös csodabogár muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 doboz tejföl (450 gramm)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg tortadara
  • a bevonathoz:
  • 5 dkg sötét csokoládé + 1 teáskanál olaj
  • 10 dkg tejcsokoládé + 1 teáskanál olaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 doboz tejföl (450 gramm)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg tortadara
  • 5 dkg sötét csokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2 teáskanál olaj

Elkészítés:

A cukrokat a tojásokkal jó habosra kiverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Végül lazán belekeverjük a tortadarát is.

Papírkapszlival bélelt muffin formába töltjük és lassan, 160-170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert különben a süti összeesik.)

A kihűlt süteményt bevonjuk. Ehhez a csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. A tésztára simítjuk a tejcsokoládét, rá csíkokban hosszába, majd keresztbe a barna csokoládét, és egy fogpiszkáló segítségével cifrázzuk.

Finom, egyszerű, mutatós sütemény.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!