Tejfölös csodabogár

Tejfölös csodabogár
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 közepes tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 nagy doboz tejföl (375 grammos)
  • 10 dkg ét tortadara
  • 20 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 közepes tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 nagy doboz tejföl (375 grammos)
  • 10 dkg ét tortadara

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra (hőlégkeveréses üzemmód) előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20x34 cm-es) egy kevés margarinnal kikenünk és meghintjük liszttel vagy sütőpapírral kibéleljük.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a sütőport. Egy másik tálban a cukrot a tojásokkal elkeverjük, majd a tejfölt is belekanalazzuk. A két részt alaposan összekeverjük, majd a tortadarát is beleszórjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, és az előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!