Tejfölös csirkemell Csáky módra

Tejfölös csirkemell Csáky módra

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 4 db tv paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • ételízesítő
  • étolaj

Elkészítés:

Elkészítés: A paprikát a szalonnát és a paradicsomot kockára vágjuk fel. Utána a vöröshagymát apróra vágjuk. A csirkemelleket középen nyissuk szét, klopfoljuk ki és sózzuk meg.

A szalonnával, 1 kanál pirospaprikával, 1 fej vöröshagymával, 3 db paprikából, 2 db paradicsomból és a 4 db tojásból tojásos lecsót készítsünk, és hagyjuk kihűlni.

A maradék hagymát kevés olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a fokhagymát, az őrölt köményt, paradicsomot és 1-1 db kockára vágott paprikát. Rászórjuk a pirospaprikát, majd öntsük fel egy kevés vízzel. Utána sózzuk meg és adjunk hozzá ételízesítőt.

Amíg a pörköltalapunk párolódik, töltsük be a csirkemelleket. Mindegyik hússzeletre halmozzunk tojásos lecsót, göngyöljük fel, és szorosan csavarjuk alufóliába. A tekercseket a pörköltalapba tegyük, és kb. 30-40 percig főzzük fedő alatt, az elpárolgott vizet pótoljuk. Időnként óvatosan forgassuk meg a tekercseket.

A húst emeljük ki, és a pörköltlevet a liszttel elkevert tejföllel sűrítsük be.

A csirkemelleket csomagoljuk ki, szeleteljük fel, és a paprikás mártással tálaljuk.

Készíthetünk köretnek galuskát, főtt tésztát, rizst vagy burgonyakrokettet.

Neked ajánljuk