Tejfölös csirke

Tejfölös csirke

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 500 dkg tészta vagy nokedli
  • 2 teáskanál fűszepaprika
  • só (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint - szárított, elhagyható)
  • majoránna (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

a habaráshoz:

  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 kis doboz tejföl
  • 2 dl víz

a nokedlihez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál napraforgó olaj
  • 1 dl víz (szükség szerint)

Elkészítés:

A hagymát felszeleteljük, és olajon félig üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, amikor ezek megpuhultak, levesszük a tűzről az edényt, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a kockákra felvágott húst.

Felöntjük vízzel és fűszerezzük, ezután beletesszük a zúzott fokhagymát is. (Tehát pörköltalapot készítünk.)

Közben feltesszük forrni a vizet a tésztának vagy nokedlinek.

Miután a hús megfőtt, habarást készítünk. A tejfölöket a vízzel és a liszttel összekavarjuk. Ezután hozzáadunk egy kicsit a hús szaftjából, alaposan elkeverjük, majd beleöntjük az egészet a húshoz.

Tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.

A nokedli készítése: a hozzávalókat annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy a sima tésztánál hígabb, de a palacsintatésztánál sűrűbb legyen, majd kevés olajat tartalmazó, lobogó sós vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk.

Amikor feljöttek a tetejére a kis nokedlidarabok, leszűrjük az egészet. (Előnyösebb, hogyha nem egyszerre szaggatjuk ki az összes tésztát, hanem apránként.)

Savanyúsággal és friss kenyérrel alig van ennél finomabb étel.

A receptet Budainé Rácz Izabella küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk