Tejfölös csirke provance-i módra

Tejfölös csirke provance-i módra

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkecomb
  • 50 dkg gomba
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 1 hagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • bors
  • 1 csirkeleveskocka
  • 1 ek provance-i fűszerkeverék
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 ek liszt

Elkészítés:

A combokat lesózom, borsozom, kicsit állni hagyom. Addig egy nagyobb lábasban felforrósítom az olajat. Amikor elég meleg, hirtelen megsütöm a combok külsejét mindenhol.

Ezután kiveszem a combokat, az olajba aprítom a hagymát és beleszórom a gombát. Ha a hagyma üveges lett, felöntöm az egészet a borral, vízzel, és beledobom a húsleveskockát és a provence-i fűszert. Ha felforrt a lé és felolvadt a kocka, visszateszem a lábasaba a combokat.

Fedő alatt, néha megforgatva puhára párolom a húst. Ezután kiszedem a combokat egy tányérra.

Végül készítek a tejfölből és a lisztből habarást, az edényben maradt szószt behabarom, és visszarakom a húsokat, pár perc alatt összeforralom az egészet.

Tésztával vagy párolt rizzsel tálalom.

Neked ajánljuk