Hozzávalók:
  • 1 kg hús
  • 8 dkg liszt
  • bors
  • majoranna
  • kömény
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • 5 dl tejföl
  • 10-15 dkg reszelt füstölt sajt
  • olaj
  • 1 kg csirkehús
  • 8 dkg liszt
  • 1 mk. bors
  • kömény
  • 1 tk. pirospaprika
  • fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dl tejföl
  • 10-15 dkg füstölt sajt
  • 8 ek. olaj
  • 1 mk. majoranna
  • 1 tk.

Tejfölös csirke

Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük.

A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe.

Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra.

A tepsire alufóliát teszünk, és előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük.

Burgonyával vagy rizzsel tálaljuk