Hozzávalók:
  • 60 dkg burgonya
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • köménymag
  • pirospaprika
  • 60 dkg burgonya
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • köménymag
  • pirospaprika

Tejfölös burgonyaleves

Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Vágd csíkokra a szalonnát, olvaszd ki a zsírját egy lábasban, majd dinszteld meg benne a hagymát.

Rakd rá a felkockázott burgonyát, szórd meg köménymaggal, pirospaprikával, majd pirítsd állandó kevergetés mellett 1 percig.

Öntsd fel 1 liternyi vízzel, sózd, borsozd, főzd puhára fedő alatt. Habard be egy kis tejfölös liszttel, tálald.