Tejfölös burgonyaleves

Tejfölös burgonyaleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3-4 szem sárga burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 leveskocka
  • 1 babérlevél
  • 1 szelet pirított kenyér kockára vágva
  • 3-4 szem sárga burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 db leveskocka
  • 1 db babérlevél
  • 1 szelet pirított kenyér kockára vágva

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, hideg, sós vízben feltesszük főzni.

A hagymát pucolás után egészben beletesszük a leveskockával, borssal, babérlevéllel együtt, és tovább főzzük.

Amikor megpuhult, olívás rántással berántjuk. Egy merőkanállal a levesből kimerünk, összekeverjük a tejföllel, beleöntjük, és jól kiforraljuk. Forrón tálaljuk, a tetejére fűszeres olívaolajat és tejfölt csepegtetünk, pirított kenyérkockával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti