Hozzávalók:
  • 2 ek. olaj
  • 8 újburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tk. liszt
  • tej
  • 2 ek. olaj
  • 8 db újburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tk. liszt
  • tej

Tejfölös burgonyaleves

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Az olajon megpárolom a felaprított vöröshagymát.

Mikor már üveges, leveszem a tűzről, rászórom a pirospaprikát, elkeverem, pár másodpercre visszateszem a tűzre, utána hozzáadom a felkockázott burgonyát.

Megkeverem és tovább párolom kis ideig.

Felöntöm vízzel, majd borssal, ételízesítővel fűszerezem. Pár perc alatt megfőzöm.

Közben a tejfölt, a lisztet, és kis tejet csomómentesre keverem és behabarom vele a levest.

Felforralom és sóval utánízesítem.

Ízlés szerint turmixxal pépesíthető a leves.