Tejfölhabos csuda barackos

Tejfölhabos csuda barackos

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 30 szelethez:

  • a piskótához:
  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg őszibarack
  • 5 dl 20 %-os tejföl
  • kb. 3 evőkanál porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 dl tejszín
  • 3 csomag zselatin fix
  • *
  • a tetejére:
  • 1 dl őszibarack lekvár

Elkészítés:

Egy 20 X 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Ezután hozzáforgatjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet is. A tészta masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

A kihűlt tésztát lapjában ketté vágjuk.

A tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a zselatin fixet. A tejfölt a cukorral és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal. A felét félretesszük.

A kimagozott barackot kisebb darabokra vágjuk és a tejfölhab egyik feléhez forgatjuk. A barackos - habbal az egyik lapot megkenjük, majd rátesszük a másik lapot és megkenjük a sima tejfölhabbal.

A sütemény tetejét egy fakanál vagy egy tortasimító segítségével be csíkozzuk. Az őszibarack lekvárt folyósra melegítjük, amennyiben darabos egy botmixerrel folyósra zúzzuk. A lekvárt egy dekoráló tubusba töltjük, és a sütemény tetejére húzott mélyedésekbe lekvárcsíkokat nyomunk.

A süteményt 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd vizes késsel felszeleteljük.

Neked ajánljuk