Tejes-tejfölös lencseleves virslivel

Tejes-tejfölös lencseleves virslivel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személynek:

  • 1 bögre lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • babérlevél
  • 1 pár virsli
  • tej
  • tejföl
  • olívaolaj
  • zöldségleveskocka
  • füstölt sonka kocka
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
  • citrom
  • liszt

Elkészítés:

A lencsét néhány órára beáztatom, majd leöntöm róla az áztatóvizet.

Egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott répát, a kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockákat, fűszerezem, s addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Beleteszem a felkarikázott virslit, csavarok bele citromot, s öntök bele tejet, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom.

Neked ajánljuk