Tejes saláta

Tejes saláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 fej fejessaláta
  • 8 dl-1 liter tej
  • 20-30 dkg császárszalonna és házi füstölt szalonna vegyesen (ha esetleg van tepertőnk, akkor érdemes abból is hozzáadni a tökéletes ízhatás eléréséért)
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint só
  • 2 fej fejessaláta
  • 8 dl-1 liter tej
  • 20-30 dkg császárszalonna és házi füstölt szalonna vegyesen (ha esetleg van tepertőnk, akkor érdemes abból is hozzáadni a tökéletes ízhatás eléréséért)
  • 10-15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A salátát alaposan megmossuk, leveleire bontjuk és egy mély tálba helyezzük. Ízlés szerint egy picit megsózzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és jól megpirítjuk és a kisült zsiradék egy részével együtt a salátára borítjuk.

Közben a tejet egy edényben felforraljuk. A sajtot szintét apró kockára vágjuk és a salátára tesszük.

Amikor a tej felforrt, akkor a salátát a tejjel leborítjuk, jól átkeverjük. Még forrón, kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Otthon ízei küldte be. Köszönjük!