Tejes pite

Tejes pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 l tej
  • vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • sárgabaracklekvár
  • a tetejére
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 l tej
  • sárgabaracklekvár
  • a tetejére
  • kevés vaj

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, de csak apránként. Egynemű tésztává keverjük.

Egy nagyobb, magas falú tepsit alaposan kikenünk vajjal, és beleöntjük a keveréket. A tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük, majd 170 fokra visszavesszük a hőfokot és további 40 perc alatt pirosra sütjük.

Négyzet alakúra vágjuk, és baracklekvárral tálaljuk. Ha szeretnénk porcukrozzuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti