Tejcsokoládés banánkrém torta

Tejcsokoládés banánkrém torta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 110 gramm háztartási keksz
  • 10 gramm holland kakaópor
  • 50 gramm jó minőségű tejcsokoládé
  • 100 gramm vaj vagy sütőmargarin

A krémhez:

  • 4 közepes (kb. 110 grammos) banán
  • 330 ml görög joghurt
  • 170 ml cukrozott sűrített tej
  • 1 rúd vanília kikapart magja (helyettesíthető egy zacskó bourbon vaníliás cukorral vagy vaníliaaromával)
  • 1 csipet só
  • 6 lap zselatin

Elkészítés:

A háztartási kekszet összetörjük (kész darált kekszet is választhatunk), majd hozzákeverjük a kakaóport, a gőz fölött megolvasztott tejcsokoládét és a szintén megolvasztott vajat vagy margarint. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk az így kapott nedves homok állagú masszát, és a hűtőbe tesszük pihenni, amíg összeállítjuk a krémet.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A banánokat feldaraboljuk, és a görög joghurttal, a vaníliával, a csipet sóval összeturmixoljuk. Egy kisebb lábosban elkezdjük melegíteni a sűrített tejet, amelyhez hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zselatint.

Felolvasztjuk a folyadékban, de nem szabad felforralni a sűrített tejet, mert zavaros állagot kapunk, és a zselatin is elveszti hatását. Amint felolvadtak benne a lapok, hozzáöntjük a banános keverékhez, és még egyszer átturmixoljuk. Az így elkészült krémet ráöntjük a behűtött alapra, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. Ez alatt nem csupán megköt a zselatin, de a sütemény is könnyen szeletelhető lesz.

A tetejét tejcsokoládé darabokkal díszítjük.

A receptet Kodácsi Boglárka küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk