Tejcsokoládé mousse torta mogyorós tésztán

Tejcsokoládé mousse torta mogyorós tésztán

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg Ráma
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dkg aprított pörkölt mogyoró
  • 1 db tojás sárgája

A krémhez:

  • 4 dl cukrozott tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg Ráma margarin
  • 5 db tojás sárgája
  • 3 dkg kakaópor
  • 6 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési zselatin
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A mogyorót összeaprítjuk, majd a liszttel és a puha Rámával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és tésztává gyúrjuk.

Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen ellapítjuk benne. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük és félretesszük. A kakaóport a porcukorral, a puha Rámával és a tojások sárgájával habosra keverjük. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kakaós masszához keverjük, a tejszínhabot pedig óvatosan összeforgatjuk a csokoládés résszel.

A zselatint a vízben feloldjuk, felforraljuk, majd egy kevés krémmel elkeverve elhűtjük, és a krémhez keverjük. Az így elkészített krémet a mogyorós tésztaalapra halmozzuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A torta tetejét díszíthetjük mogyoródarabokkal, olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal.

Schmidt-Huszánk Éva receptje. Köszönjük!

Neked ajánljuk