Tejberizses gofri

Tejberizses gofri
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg rizs
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • *
  • a sütőhöz:
  • olaj
  • *
  • a tálaláshoz:
  • lekvár
  • cukros-fahéjas tejfölös-krémsajt
  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg rizs
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • olaj
  • lekvár
  • cukros-fahéjas tejfölös-krémsajt

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, beletesszük a rizst, és tejberizst főzünk belőle.

A cukrot a tojássárgájákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a zsemlemorzsát, egy csipet sót, a tejberizst és összekeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Felmelegítjük a gofrisütőt, megolajozzuk, és kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat. Lekvárral, valamint cukorral és fahéjjal elkevert tejfölös krémsajttal tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti