Tejberizses eperpuding

Tejberizses eperpuding
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag gála pudingpor (főzés nélküli)
  • 1 dl rizs
  • 1 dl víz
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • csipet só
  • *
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *
  • a díszítéshez:
  • 30 dkg friss eper
  • 1 csomag gála pudingpor (főzés nélküli)
  • 1 dl rizs
  • 1 dl víz
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg friss eper

Elkészítés:

A rizst megmossuk és feltesszük főni a 2 dl tej és víz keverékével. Amikor elkezd puhulni, a vaníliás és kristálycukorral és csipetnyi sóval ízesítjük. Nem kell teljesen puhára főzni, ha már háromnegyed fövésben van, elzárjuk a gázt, letakarjuk és hagyjuk puhulni, hogy pergős legyen a rizs. Ezután hagyjuk kihűlni.

A pudingport egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tejet, habverővel 3 percig intenzíven verjük, amíg be nem sűrűsödik. A megfőtt, kihűtött tejberizsből a pudingba keverünk, de hagyunk a teteje díszítésére is.

Veszünk 4 db fagyi kelyhet, minden kelyhet megtöltünk a tejberizses epres pudinggal. A tetejére teszünk a félre tett tejberizsből. Szeletelt friss eperrel díszítjük.

Megjegyzés:

5800 Mezőkovácsháza Széchenyi lkt 8/d.1/5

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti