Tej- és tojásmentes kakaós csiga

Tej- és tojásmentes kakaós csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 350 g liszt
  • 150 ml növényi tej (laktózmentes tej)
  • 1 evőkanál lenmagliszt 3 evőkanál vízben elkeverve
  • 60 g cukor
  • 50 g tejszármazék mentes margarin (laktózmentes vaj)
  • 15 g friss élesztő
  • *
  • a töltelékhez:
  • 25 g kakaópor
  • 50 g cukor
  • 350 g liszt
  • 150 ml növényi tej (laktózmentes tej)
  • 1 evőkanál lenmagliszt
  • 60 g cukor
  • 50 g tejszármazék mentes margarin (laktózmentes vaj)
  • 15 g friss élesztő
  • 25 g kakaópor
  • 50 g cukor
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés:

Az élesztőt és a kocsonyásodott lenmagot elkeverjük a tejjel és a cukor egy részével, majd hozzászitáljuk a lisztet, a maradék cukrot és egy csipet sót. Megdagasztjuk, majd 30 percet pihentetjük.

Pihentetés után hozzágyúrjuk a margarint, majd 15 percig pihentetjük. Ezután átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk (kb. fél ujjnyi vastag legyen a tészta), vízzel lespricceljük, majd a cukorral elkevert kakaóport egyenletesen eloszlatjuk rajta, Ezt is kissé megnedvesítjük. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál (nem túl szorosan, de feszes legyen), majd egyforma méretűre vágjuk. Tepsire rakjuk őket és 15-20 percig kelni hagyjuk. (Végezzünk ujjpróbát! Ha a tésztát megnyomjuk és nem ugrik vissza a tészta azonnal, akkor eléggé megkelt.)

A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd amikor betesszük a csigákat visszavesszük 200 fokra, lespricceljük vízzel (vagy az előmelegítés során rakjunk be egy kis tálba vizet, amit kiveszünk, amikor betesszük a csigákat.) és megsütjük őket.

Megjegyzés:

A receptet Borbás Adrienn küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti