Teflon tepsiben sült zöldségek sajtos besamel mártással

Teflon tepsiben sült zöldségek sajtos besamel mártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg friss brokkoli
  • 3 db friss közepes paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 220 g trappista sajt
  • 1 db közepes nagyságú lilahagyma
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 tasak rizs
  • 1,5 kg friss brokkoli
  • 3 db friss paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 220 g trappista sajt
  • 1 db közepes nagyságú lilahagyma
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 tasak rizs

Elkészítés:

Bő, sós vízben megfőzzük a rizst.

Elkészítjük a sajtos besamel mártást: a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, és állandó keverés közben besűrítjük, fűszerekkel ízesítjük. Belekanalazzuk a tejfölt, simára keverjük, és beleöntjük a tejszínt. Amikor elértük a sűrű szósz állagot, hozzákeverjük apránként a lereszelt sajt felét.

A brokkolit a kivajazott teflon tepsibe tesszük és leöntjük a sajtszósszal. Megszórjuk az apróra vágott lilahagymával, és enyhén átforgatjuk az edényben. Befedjük a vékony szeletekre vágott gombával, majd paradicsommal, és a maradék sajtot ráreszeljük a tetejére. Betesszük a sütőbe, és aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Zsófia küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti