Hozzávalók:
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 fej karalábé
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • 1 csomó zsenge sárgarépa
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • fehér bors
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 fej karalábé
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • 1 csomó zsenge sárgarépa
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • fehér bors

Tavaszi zöldségsaláta

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Apróra kockázom a karalábét, majd vékonyra karikázom a répát. A zöldborsót sós vízzel vagy gőzzel párolom. Az újhagymát a zölddel együtt felkarikázom. Kikeverem tejfölben a tojássárgáját, majd mustáros, sós, borsos, porcukros, aprózott petrezselyemmel megszórom. Összekeverem a saláta alapanyagait, majd leöntöm a mártással, végül hagyom állni fél óráig. Magvas rozskiflivel fogyasztom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti