Tavaszi zöldséges bulgur saláta

Tavaszi zöldséges bulgur saláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg Természet Áldása bulgur
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 6-8 db koktélparadicsom
  • brokkoli
  • 3-4 kisebb fej retek
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors
  • citrom
  • 20 dkg Természet Áldása bulgur
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 6-8 db koktélparadicsom
  • brokkoli
  • 3-4 kisebb fej retek
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors
  • citrom

Elkészítés:

A bulgurt megmossuk és 1,5-szeres mennyiségű vízben megfőzzük. (Ha apró szemű, akkor elég leforrázni és fél órán át lefedve hagyni.)

A brokkolit sós vízben 5 percig főzzük.

A lilahagymát, a paprikát és a retket apróra vágjuk, és a paradicsommal együtt olívaolajon pár percig pirítjuk.

A bulgurt villával fellazítjuk, és összekeverjük a zöldségekkel, fűszerezzük. Olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés:

A receptet Sagiandi küldte be. Köszönjük!