Tavaszi zöld minestrone leves

Tavaszi zöld minestrone leves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 2 szál szárzeller
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg brokkoli
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg spárga
  • 5-6 levél bazsalikom
  • 1 liter zöldségleves, kockából
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 5 dkg kisméretű fodros tészta
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és közepes méretű kockákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk. Nagy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk a zöldségeket a következő sorrendben: póréhagyma, fokhagyma, zeller, zöldbab, zöldborsó, spárga, brokkoli, kelkáposzta. Kicsit mindegyiket pirítjuk.

Rövid ideig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, amíg felhevül, ettől sűrűbb lesz a leves. Felöntjük a zöldséglevessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, majd kis lángon kb. 30 percig gyöngyöztetjük.

Közben félidőnél hozzáadjuk hozzá a konzerv hámozott paradicsomot, a levével együtt. További 5 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Pár perccel a vége előtt beleszórjuk a tésztát is. Amikor elzártuk alatta a gázt, akkor szórjuk bele a bazsalikomot, közvetlenül tálalás előtt pedig a reszelt parmezán sajtot.

Neked ajánljuk