Tavaszi vagdalt egyben sütve

Tavaszi vagdalt egyben sütve

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2-3 tojás
  • 1 közepes burgonya
  • 2-3 rózsa karfiol és brokkoli
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • újhagyma szár
  • bors
  • 200 g bacon szalonna
  • 125 g kuszkusz

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát, burgonyát, karfiolt sajtreszelőn lereszeljük. Tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a lereszelt zöldségféléket, a kisebb darabokra szedett brokkolit, a négyzetre vágott kaliforniai paprikát, a reszelt gyömbért, a hagymaszárat, borsozzuk és enyhén sózzuk, mivel a szalonna is sós.

Hozzáadjuk a megduzzasztott kuszkuszt, az enyhén felvert 2 vagy 3 tojást és nagyon jól összedolgozzuk. A sütőformát (őzgerinc) kibéleljük alufóliával, amelyre keresztben rakjuk a szalonna szeleteket, majd megtöltjük a vagdalt hússal és befedjük a szalonna lelógó részeivel. Az alufólia széleit piramis formára igazítjuk, majd a 160-170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Amikor már majdnem teljesen megsült, a fóliát kinyítjuk, és hagyjuk, hogy a vagdalt ropogós pirosra süljön.

A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk és szeletelve tálaljuk. Körete lehet pirított burgonya, burgonyapüré, stb. Kiránduláskor szendvics tölteléknek is finom. Salátával is fogyaszthatjuk.

Neked ajánljuk