Elkészítés:
A tojásokat pontosan 7 percig főzzük (stopperrel mérjük!). Közben előkészítünk egy jégkockákat is tartalmazó hideg vizes tálat.
Miután elkészültek a tojások, berakjuk őket a jeges fürdőbe kb. 1 percre úgy, hogy felül és alul is hozzákocogtatjuk őket a tál széléhez. Így a víz bejut a héj alá és könnyű lesz őket pucolni.
Ezalatt csinálunk két pirítóst, amiket hajszálvékonyan megkenünk a vajjal vagy vajkrémmel. Finoman lecsorgatjuk citrommal.
Pucolás után egy kenyérre egy tojás kerül, amit a villával ügyesen rányomkodunk. Így nagyjából egyenletesen el tudjuk azt oszlatni. A tetejére mehet az apró karikákra vágott újhagyma, a fűszerek és a szezámmag.
Megjegyzés:
A receptet Karadocsev Éva küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti