Tavaszi tört tojásos pirítós

Tavaszi tört tojásos pirítós
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 db nagyobb tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd citrom
  • kevés natúr vajkrém vagy vaj
  • pár szál újhagyma (vagy bármi, ami friss és zöld)
  • bors
  • chili
  • fekete szezámmag (ízlés szerint)
  • 2 db nagyobb tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd citrom
  • kevés natúr vajkrém vagy vaj
  • pár szál újhagyma (vagy bármi, ami friss és zöld)
  • bors
  • chili
  • fekete szezámmag (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tojásokat pontosan 7 percig főzzük (stopperrel mérjük!). Közben előkészítünk egy jégkockákat is tartalmazó hideg vizes tálat.

Miután elkészültek a tojások, berakjuk őket a jeges fürdőbe kb. 1 percre úgy, hogy felül és alul is hozzákocogtatjuk őket a tál széléhez. Így a víz bejut a héj alá és könnyű lesz őket pucolni.

Ezalatt csinálunk két pirítóst, amiket hajszálvékonyan megkenünk a vajjal vagy vajkrémmel. Finoman lecsorgatjuk citrommal.

Pucolás után egy kenyérre egy tojás kerül, amit a villával ügyesen rányomkodunk. Így nagyjából egyenletesen el tudjuk azt oszlatni. A tetejére mehet az apró karikákra vágott újhagyma, a fűszerek és a szezámmag.

Megjegyzés:

A receptet Karadocsev Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti