Tavaszi tonhalas spagetti medvehagymával

Tavaszi tonhalas spagetti medvehagymával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 2 kis doboz tonhal olívaolajban 80 g/db, vagy egy nagyobb doboz (nálam Rio Mare)
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • 8 levél medvehagyma
  • 2 db paprika, piros és sárga (nálam fagyasztott)
  • 10 dkg kukorica (fagyasztott)
  • 3 evőkanálnyi olívaolaj a konzervről
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Az újhagymát megmossuk, majd felkarikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk és felszeleteljük, a medvehagymát megmossuk, leszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.

Tésztafőző edényben, enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Amíg a tészta megfő, addig elkészítjük a zöldséges, tonhalas ragut.

A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy nagyobb serpenyőbe teszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, rádobjuk a karikára vágott újhagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a kukoricát is. Ezeket is átforgatjuk és hagyjuk néhány percig sülni, majd hozzáadjuk a tonhalat, amit kissé szétaprítunk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel.

Néhány percig összeforraljuk, majd a felaprított medvehagymát is hozzáadjuk, és közvetlenül a vízből hozzászedjük a spagetti tésztát. Jól összeforgatjuk.

Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés, vékonyra vágott medvehagymával. Megszórhatjuk egy kevés, reszelt sajttal is.

Neked ajánljuk