Tavaszi tekercs Gasztropajtitól

Tavaszi tekercs Gasztropajtitól

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap (12 levél)
  • 2 db csirke felső comb
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 marék fagyasztott zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 színes paprika színenként
  • (piros, sárga, zöld
  • 2 tojás
  • 1 db csili paprika
  • frissen őrölt bors
  • 5 kanál olaj (a kenéshez, és a sütéshez)

Elkészítés:

A csirkecombokat megfőztem, majd kicsontoztam, és felcsíkoztam. Ezután a következő sorrendben kezdtem dinsztelni a hozzávalókat: Kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót, és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat pároltam. Sóztam, borsoztam, ráütöttem a tojásokat, hozzáadtam a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagytam összeérni az ízeket. A töltelék ezzel el is készült.

Nedves konyharuhára terítettem egy réteslapot, egyik felét megkentem olajjal, majd a másik felét ráhajtottam. Erre tettem egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtottam rá. A szemben lévő oldallal is ugyanígy tettem. A tészta kimaradt részét újra megkentem olajjal, majd feltekertem. Így takaros tekercseket kaptam, amiknek a tetejét szintén megkentem enyhén olajjal, mivel a tekercseket a sütés előtt egymásra helyeztem. Ez elővigyázatosság volt, mert ha nem így tettem volna, valószínűleg összeragadtak volna a tekercsek. A munka nagyobb részét az tette ki, hogy gondolkodtam. Így próbáltam elkerülni a selejteket, és ezek szerint minden simán sikerült.

A sütés már gyerekjáték volt, mert közepesen forró olajban három tekercset sütöttem a serpenyőben egyszerre, mindössze oldalanként rövid ideig. Addig, míg a tésztakéreg meg nem sült aranybarnára, ropogósra.

Neked ajánljuk