Tavaszi szivárvány sütemény

Tavaszi szivárvány sütemény
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 20 dkg marcipán
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 1 fiola színtelen mandula aroma
  • 25 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1-1 evőkanál piros és zöld ételfesték
  • A töltelékhez:
  • 2 dl meggylé
  • 15 dkg meggylekvár
  • (citromlé)
  • A mázhoz:
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 20 dkg marcipán
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 fiola színtelen mandula aroma
  • 25 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1-1 evőkanál piros és zöld ételfesték
  • 2 dl meggylé
  • 15 dkg meggylekvár
  • (citromlé)
  • 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A marcipánt lereszeljük (ehhez segítség, ha előtte pár percre betesszük a hűtőbe). A lereszelt marcipánt szobahőmérsékletű vajjal egy kézi habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a mandulaaromát.

Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet is. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a masszába forgatjuk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket piros, a másikat zöld ételfestékkel színezzük. A harmadik tésztát nem színezzük. Mindhármat egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, egyforma téglalapokat formázunk belőle (kb. 2 cm vastagon). Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, mielőtt összeállítjuk a süteményt.

A meggylevet a lekvárral együtt összeforraljuk, ha szükséges kevés citromlével ízesítjük, cél hogy egy kisé fanyar szirupot kapjunk.

Az összeállítjuk a süteményt: Érdemes egy nagy sütőpapíron dolgozni. Elsőként a zöld tésztát vesszük magunk elé, megkenjük a lekváros sűrű szirup harmadával, majd erre illesztjük a fehér tésztalapot. Megkenjük a szirup második harmadával, ennek tetejére jön a rózsaszín tésztalap.

A süteményt frissen tartó fóliába tekerjük (szorosan), és lesúlyozzuk, kb. 30 percig dermedni hagyjuk.

Miután kicsomagoljuk, a széleit levágjuk, majd egyforma rudakra szeleteljük a süteményt és kívülről megkenjük a maradék meggyes sziruppal.

A fehércsoki mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd óvatosan csurgatva bevonjuk vele a sütemény rudakat. Hagyjuk a mázt megdermedni. Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.