Tavaszi sárgarépa leves füstölt kolbásszall

Tavaszi sárgarépa leves füstölt kolbásszall

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 g vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • fél zellergumó
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 3 teáskanál római kömény
  • 1 kg sárgarépa, apróra vágva
  • 1,25 liter csirkehúsleves (kockából is készülhet)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 150 g füstölt kolbász, apróra vágva
  • Ízlés szerint koriander- vagy petrezselyemzöld a tálaláshoz

Elkészítés:

A vajat és az olajat egy serpenyőben felmelegítjük. Néhány perc alatt megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a zellert, a korandert, a kurkumát és 2 teáskanál köményt, és 1-2 perc alatt engedjük, hogy a fűszerek aromái kijöjjenek.

Beletesszük a sárgarépát, lefedjük és közepes lángon, időnként megkeverve kb. 10 percig főzzük, amíg puhulni kezd. Ekkor felöntjük a húslevessel, felforraljuk, majd a hőt csökkentve alatta 20 percig főzzük (amíg a répa megpuhul).

Kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixgépben simára mixeljük és belekeverjük a citromlevet.

Közben egy teflon serpenyőt közepes lángon felmelegítünk. Beletesszük a kolbászt és a maradék római köményt, és gyakori kevergetés mellett 3-4 percig sütjük, amíg a kolbász ropogós nem lesz.

A répalevest tányérokba merjük, a tetején elosztjuk a kolbászt és ízlés szerint petrezselyem- vagy koriander levéllel díszítve kínáljuk.

Neked ajánljuk