Tavaszi saláta

Tavaszi saláta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • újhagyma
  • kivi
  • csicseriborsó
  • dió
  • tökmag
  • sóskalevél

A szószhoz:

  • 1 csokor csalán
  • 1 csokor spenót
  • 5 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • facsart citromlé

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatjuk, majd kissé sós vízben megfőzzük.

A csalánt és a spenótot kissé megfőzzük. A leveleket kiszedjük, és deszkán aprítjuk.

A diót megtörjük, a kivit megpucoljuk és karikázzuk. Az újhagymát is összevágjuk. A szósz elkészítéséhez olívaolajon 3 gerezd összevágott fokhagymát megpirítunk, majd hozzátesszük az apróra vágott csalán- és spenótleveleket. Hozzátesszük a reszelt sajtot, és felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel és szerecsendióval fűszerezzük, majd ízlés szerint még egy kis frissen facsart citromlevet is adhatunk hozzá.

A salátához valókat összekeverjük. A szószt rácsorgatjuk és beleforgatjuk.

Neked ajánljuk