Tavaszi muffin spenóttal és medvehagymával

Tavaszi muffin spenóttal és medvehagymával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A zöld hozzávalók:

  • 20 dkg friss spenótlevél
  • 8-10 medvehagymalevél
  • 2 csokor petrezselyemzöld

A száraz hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál porcukor
  • frissen őrölt bors

Egyéb hozzávalók:

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg reszelt kemény sajt
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 dl hideg tej
  • 2 db közepes méretű tojás

Elkészítés:

Elkészítés: A muffintepsit papírkakpszlikkal béleltem, a sütőt 175 fokra előmelegítettem.

A spenótlevelek szárait levágom, alaposan megmostam, nagyjából 1 cm-esre daraboltam. A medvehagymát mosás után hasonló méretűre, a petrezselyemzöldet finomra vágtam. A spenótot és a medvehagymát lefórrázom.

A liszteket kisebb méretű tálba kimérem, sóval, borssal fűszereztem, hozzákevertem a sütőport. Egy nagy keverőtálba ütöttem a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadtam először a puha vajat, majd a krémsajtot és a kemény sajtot, végül a tejet. Hozzáadtam a zöldeket, hablapáttal összeforgattam, majd szintén hablapát segítségével hozzáadtam az előkészített száraz összetevőket. Nem kell sokáig keverni. A formákba töltöm, és kisütöm.

Neked ajánljuk