Tavaszi medvehagymás őrségi pogácsa

Tavaszi medvehagymás őrségi pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • egy teáskanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl növényi olaj
  • 2-3 dkg pirospaprika
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 teáskanál só
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • egy teáskanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl növényi olaj
  • 2-3 dkg pirospaprika
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 teáskanál

Elkészítés:

A langyosra melegített tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sütőporral, a sóval, majd a tojásokkal és az olaj felével. Összegyúrjuk, egy óra alatt duplájára kelesztjük és ujjnyi (kb. 2 cm.) vastagra kinyújtjuk.

A friss tavaszi medvehagymát a megmaradt olajon megpároljuk, hogy összeessen, majd késsel apróra vágjuk, majd a tésztára kenjük a zsiradékkal együtt.

Egy fél maroknyi liszttel meghintjük és feltekerjük a tésztát. Újra kinyújtjuk – 2 cm vastagságúra –, kiszaggatjuk és minden pogácsa tetejére pirospaprikával kevert reszelt sajtot teszünk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

(Ebből 40-45 db normál méretű pogácsa lesz.)

Megjegyzés:

A receptet Molnár Tivadarné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti