Tavaszi haltekercsek zöldségágyon

Tavaszi haltekercsek zöldségágyon

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg hekkfilé
  • 40 dkg szárzeller
  • 35 dkg sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg barna kenyér
  • 4 dkg dió
  • 1 db tojás
  • darabka margarin
  • olaj
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés:

A répát karikázom, a hagymákat és zellert kockázom, majd kevés vajon párolom őket 10 percig, kevés vizet aláöntök, és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel, kaukkfűvel, bazsalikommal, így párolva további 20 percet.

4-5 evőkanállal kiveszek, pürésítem, és tépkedett kenyérbéllel, tojással, sóval, borssal dolgozom össze.

A halszeleteket sózom, borsozom, elosztom rajtuk a tölteléket, felgöngyölöm, megtűzöm.

Kikent jénaiba teszem a zöldségeket, majd erre a haltekercseket.

Kevéske olvasztott vajjal locsolom, végül 25 perc alatt készre sütöm.

Neked ajánljuk