Tavaszi epres szelet

Tavaszi epres szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • fél csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 30 dkg eperlekvár
  • 1 csomag zselatinfix
  • 3 dl habtejszín
  • a tetejére:
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl szénsavas piros színű üdítő
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • fél csomag sütőpor
  • 30 dkg eperlekvár
  • 1 csomag zselatinfix
  • 3 dl habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl szénsavas piros színű üdítő

Elkészítés:

A tésztához: a tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral és a sütőporral lekevert lisztet, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és tűpróbáig sütjük.

A krémhez a lekvárhoz adjuk a zselatinfixet. Felverjük a habtejszínt, és a kettőt óvatosan összekeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és a hűtőbe tesszük fél órára.

A tetejére: az üdítőitalt a cukorral és a pudingporral összekeverjük, megfőzzük, és langyosra hűtjük, majd rákenjük a habra. Visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, majd felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti