Tavaszi eper rolád Zsanette Konyhájából

Tavaszi eper rolád Zsanette Konyhájából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 dkg darált háztartási keksz
  • 1,2 dl kókuszreszelék
  • 10 g vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál holland kakaópor
  • kb. 2 dl tej
  • ízlés szerint 1/2 mini pakk csokis meggyaroma, vagy rumaroma
  • 20 dkg eper
  • a tetejére
  • 10 g piros tortazselé
  • valamint:
  • 1 db őzgerincforma kifóliázva
  • 12 dkg darált háztartási keksz
  • 1,2 dl kókuszreszelék
  • 10 g vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál holland kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1/2 mini pakk csokis meggyaroma
  • 20 dkg eper
  • a tetejére
  • 10 g piros tortazselé

Elkészítés:

Kibéleljük az őzgerincformát.

A kekszet és a kókuszreszeléket a többi hozzávalóval (az eper kivételével) tálba tesszük, és puha formázható masszát készítünk belőle.

A megmosott megtisztított epret a formába karikázzuk.

A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a tortazselét, majd meglocsoljuk vele az epret – úgy, hogy az eper aljára is eljusson a tortazselé. Ha megkötött, ráhalmozzuk a kekszes masszát és vizes kanál segítségével egyenletesen elsimítjuk rajta, ezután pár órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a formából és tetszőlegesen felszeleteljük.

A tetejére kis tejszínhabot tehetünk.

Megjegyzés:

A receptet Zsanette Kovács küldte be. Köszönjük!