Tátrai teasütemény

Tátrai teasütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 dkg reszelt csokoládé
  • 2 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg lekvár
  • a díszítéshez:
  • 1 narancs leve
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 dkg reszelt csokoládé
  • 2 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg lekvár
  • 1 db narancs leve
  • porcukor

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidolgozott tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.
A tésztákat 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A kihűlt korongokat összeragasztjuk a lekvárral. (Én sárgabarack lekvárral töltöttem meg.)

A narancs levét porcukorral elkeverjük és belemártjuk a korongok tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Velkovicsné Annus Rita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti