Tárkonyos zöldbableves gazdagon

Tárkonyos zöldbableves gazdagon

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-2 szem burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • kevés ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • kb. 1/2 dl olaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 babérlevél
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • kb. 1-2 teáskanál tárkony
  • petrezselyem vagy zeller zöldje
  • citromlé

A levesbetéthez:

  • 1 tojás
  • liszt - amennyit felvesz
  • csipet só

Elkészítés:

Felhevített olajban a répákat a vöröshagymával magas hőfokon folytonos kevergetéssel pár percig pirítom. Beledobom a húst a fokhagymával, és hagyom pirulni. Meghintem liszttel, megkeverem, majdhozzá adom pirospaprikát, és felengedem kb. 6 dl vízzel. Sózom, borsozom, tárkonnyal ízesítem.

Amikor a hús puhul, mehet a zöldbab és a zöldpaprika bele, felengedem vízzel attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnék. További sót, kevés ételízesítőt teszek hozzá, kis lángon főzöm, amíg a bab megpuhul.

A tejfölt fokozatosan kikeverem kevés forró levessel, kevergetve a forrásban lévő leveshez adom.

A tojásból és lisztből galuskatésztát keverek, leveshez szaggatom, közben kevergetem, hogy a tészta ne ragadhasson össze. Rászórom a petrezselymet, szükség szerint ízesítem további sóval, borssal, tárkonnyal, citromlével.

Neked ajánljuk