Tárkonyos vaddisznóleves

Tárkonyos vaddisznóleves

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaddisznóhús
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 2 sárgarépa
  • pár gomba
  • 2 krumpli
  • 2 erőleveskocka
  • fél kk. tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított húst kis kockákra vágjuk. A zöldségeket előkészítjük, megmossuk. A paradicsomot hámozás után felkockázzuk. A répát karikára, a gombát szeletekre, a paprikát és a krumplit kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk.

Olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd a húst is rádobjuk. Pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és megsózzuk. Kis lángon kb. 1 órán át pároljuk.

1,3 liter vízben feloldjuk a leveskockákat, majd beledobjuk a krumplit és a sárgarépát. Mikor majdnem megfőttek, beledobjuk a gombát és a tárkonyt. Felforraljuk.

Ha minden puhára főtt, hozzáadjuk a vaddisznópörköltet, felforraljuk.

A tejfölben elkeverjük a lisztet. A levesbe keverjük, és pár perc alatt összeforraljuk.

Hasonló receptek