Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 kis fej karfiol
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 3 sárgarépa
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 25 dkg aprótészta
  • 2 ek.liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • bors
  • tárkony
  • citromlé
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 kis fej karfiol
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 3 sárgarépa
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 25 dkg aprótészta
  • 2 ek.liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • bors
  • tárkony
  • citromlé

Tárkonyos-tejszínes leves

Elkészítési idő
4,0 10 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A csirkemellfilét megmosom, kis kockákra vágom. Ugyanezt teszem a répával, gombával. A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem, a zöldborsót szintén megtisztítom.

Kevés olajon megpirítom a csirkemellkockákat. Hozzáadom a karfiolt, répát, gombát, borsót, és még 5 percig párolom. Megszórom a liszttel, átkeverem, majd felengedem vízzel. Sózom, borsozom, majd kb. 45 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát.

Amint a leves ismét felforr, beleteszem az aprótésztát. Ha minden megpuhult, és a tészta is megfőtt, beleöntöm a tojássárgával összekevert tejszínt. Megszórom kevés tárkonnyal, és néhány csepp citromlével.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti