Tárkonyos szarvasraguleves

Tárkonyos szarvasraguleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg szarvas apróhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zellergumó a szárával
  • 4 fej gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó, konzerv
  • 1 citrom
  • 1 csokor friss tárkony
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 liter zöldségleves, kockából
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 50 dkg szarvas apróhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zellergumó a szárával
  • 4 fej gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó, konzerv
  • 1 citrom
  • 1 csokor friss tárkony
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 liter zöldségleves, kockából
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál tárkonyecet

Elkészítés:

A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A citromot megmossuk. A tárkonyt megmossuk, 2 ágat félreteszünk, a többit finomra vágjuk.

Az olajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a húst, és tovább pirítjuk. Amikor a hús elfőtte a saját levét, fél citrom levét belefacsarjuk, majd a citromot és 2 ág tárkonyt beleteszünk. Felöntjük 2 dl levessel.

Amikor ezt a levet is elfőtte, a fél citromot és a tárkonyt kivesszük, és 8 dl zöldséglevet öntünk rá. Hozzáadjuk a zöldségeket, és még negyedórát főzzük.

A tejfölt 2 merőkanál forró levessel kikeverjük, és folyamatos keverés közben a forrásban lévő leveshez öntjük. Az felaprított tárkonyt és a tárkonyecetet hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.