Tárkonyos szárnyasleves sajtgombóccal

Tárkonyos szárnyasleves sajtgombóccal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • tárkony
  • bors
  • olaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé

a sajtgombóchoz:

  • 15 dkg reszelt Trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A répákat és a csirkemellett vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Felengedjük 1,5 liter vízzel, beletesszük (egészben) a hagymát, ízlés szerinti tárkonyt. Sózzuk, borsozzuk és megfőzzük.

A tejszínt és a lisztet jól összekeverjük, majd behabarjuk vele a levest. Kevés citromlét adunk hozzá, hogy pikáns legyen. (Ekkor már ne forraljuk, nehogy összekapja a citromlé a tejszínt!)

A sajtgombóchoz a sajtot elkeverjük a két tojással, hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk és kiskanállal kis kerek gombócokat formázunk belőle (ne legyen túl kemény a massza). A levesbe szaggatjuk (vigyázva, hogy ne forrjon a tejszín és citrom miatt) és kb. 4 perc alatt megfőzzük a sajtgombócokat.

Végül, ha még szükséges kevés citrommal és tárkonnyal utánízesítjük.

Neked ajánljuk