Tárkonyos savanyú káposztaleves

Tárkonyos savanyú káposztaleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

6-8 személyre:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sárgarépa
  • 30 dkg friss csiperkegomba
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál őrölt, szárított tárkony
  • 4 db babérlevél
  • 1 l zöldségleves
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • feketebors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom. A hagymát felaprítom, a sárgarépát és a gombát karikákra szeletelem.

Egy nagy lábosban az olajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a füstölt paprikát és a tárkonyt, majd a savanyú káposztát és a babérleveleket. Párolom, majd borsozom, felöntöm a levessel. Mikor felforrt, hozzáadom a sárgarépaszeleteket, és a gombaszeleteket is, és már csak 4-5 percet főzöm.

A keményítőt elkeverem a tejföllel, a levesből egy evőkanálnyival elkeverem, majd behabarom a levest. Forralás után el is készült.

Hasonló receptek