Tárkonyos raguleves marhából

Tárkonyos raguleves marhából

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhalábszár
  • 30 dkg leveszöldség
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szem krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg szárított csigatészta
  • 1 ek. liszt
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk. piros arany
  • 1 mk. tárkony
  • pirospaprika
  • 1 mk. cukor
  • bors

Elkészítés:

Kis olajon dinsztelem a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, utána a felkockázott húst színtelenre pirítom rajta.

Pirospaprikával hintve felengedem vízzel, hogy ellepje

Ízesítem sóval, borssal, tárkonnyal, piros arannyal és félpuhára főzöm kb. 1-1,5 óra alatt.

A zöldséget felaprítom és kis olajon pirítom, majd az alaphoz adom.

Vízzel felengedem és ízesítem sóval, leveskockával, reszelt citromhéjjal, végül így főzöm puhára a húst.

Kikeverem a lisztet, tejszínt és behabarom vele a levest, a tésztát belerakom és kis lángon még 10 percet főzöm.

H szükséges, akkor még utánízesítem és készen is van.

Neked ajánljuk