Tárkonyos pityókaleves

Tárkonyos pityókaleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 10-15 közepes méretű krumpli
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1-2 evőkanál apóra vágott tárkony
  • 1 evőkanál ecet
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás

Elkészítés:

A krumplit meghámozod, megmosod, kockára vágod, s odateszed főni sós vízbe, beleteszel egy teáskanál ételízesítőt, s leveszed a tűzről.

Egy serpenyőben kevés olajból és az evőkanál lisztből rántást csinálsz, és beleöntöd a levesbe. Szétválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, a fehérjét elkavarod a forró levesben, a sárgáját a serpenyőben 1-2 merőkanál levessel felöntod, elkavarod, majd beleöntöd azt is a levesbe. Visszateszed a tűzre, belekevered az apróra vágott tárkonyt, az evőkanál ecetet, újraforralod, és kész!

Neked ajánljuk