Tárkonyos palócleves

Tárkonyos palócleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 40 dkg sertéslapocka
  • őrölt paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • tárkony
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 50 dkg zöldbab
  • majoránna
  • 1 csipet kömény
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 csepp ecet
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 40 dkg sertéslapocka
  • őrölt paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • tárkony
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 50 dkg zöldbab
  • majoránna
  • 1 csipet kömény
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 csepp ecet

Elkészítés:

A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük. Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.

A burgonyát és a répákat megtisztítjuk, és felkockázzuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répákat, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, majoránnával és köménnyel ízesítjük. Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát, és teljes puhulásig főzzük.

A tejfölt kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk, és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel. Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!